BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, October 15, 2011

rejected kah?~ jalan ini tidak mudah....

"Mak rindu angah"~

Omo! this thing oredy makes me melt~ Oh tidak!
cukup tersentuh kalau kata2 ini terkeluar dari bibir seorang ibu...
dengan segeranya, hati rasa tidak senang duduk...
muka bertukar kebiruan, dan mungkin boleh muntah ungu macam inche gabbana :P
erks~

"bukan mudah bernafas dalam jiwa hamba"-unic(atas nama cinta)

terasa banyak banyak perkara perlu di consider...
erks~ poyo sdikit di situ~

saat mak sudah rindu, pasti hati jadi serba salah...kerja sebagai seorang pelajar sepatutnya ada masa yang lebih banyak dan terluang untuk pulang ke rumah bukan?
princessQ bukan kerja lagi pun, bahkan belum berumah tangga juga, jadi....
what's ur problem to get back huh?

yes, da reason is, I was taking the road not taken~
road with full of difficulties...DnT...comel x?
nampak macam sedap kan?...Donat dan Tat...
tapi...DnT yg dimaksudkan bukanlah seindah dan selazat donat dan tat..
tapi ia cukup manis bila wujudnya tali ukhuwah yg mengikat hati2 kita...

walaupun jalan ini rasanya sangat payah, tapi ikatan ukhuwah kita mampu menanggunga beban tersebut...insyaAllah...kita kerja sama2 kan?
walaupun ada kala hati ini tidak setia, tapi ada hati-hati lain yang menguatkan diri,
memapah hati kembali pada landasannya...
ikatan aqidah itu memang lebih kukuh daripada ikatan2 lain...mashaAllah...
tidak sangka akan melalui jalan ini...

yes, minggu ini sahaja yang terasa lapang sedikit,
minggu ini sahaja yang terasa lebih ringan untuk melangkah ke bumi kelahiran...
minggu yang diharapkan mampu untuk mengubat luka rindu diri sendiri, juga baba n mama (mandarin pliz~)

dear mum n dad, i missed u sooo muchhhh!!!! 
bila difikir-fikir, tiap kali rasa rindu pada mak dan ayah, 
kita buat apa? hoyeahhH! mestila balik! kan?

sama konsepnya...
kalau lapar? buat apa?
of coz masak! eheh~ macam pandai masak sangat je~ 
ok fine! of coz g dapur! hehe...memunggah isi2 perut peti sejuk tuh...

kalau hati yang lapar? erkss~
hati boleh lapar kah? boleh, tahu?
saat hati terasa kosong dan kering dari kasih Illahi...saat hati leka dengan indahnya taman dunia...
oh! tidakkah kita akan lapar? 
lalu apa tindakannya?......erkss~
jawab sendiri~

hoh, kita tidak akan jemu mencari makanan saat perut berkeroncong, 
tidak akan jemu untuk keluar bershopping saat duit dah masuk :P
xpernah juga jemu untuk stadi bila exam dah dekat...
hoh,,,tapi kalau hati dah kering? jemu pulak untuk ditarbiyah?
jemu juga untuk join usrah? oh hati!


bila menDF kohai-kohai? jemu bila diREJECT? sedih sampai mahu berhenti dari jalan ni? oh tidaaakkk!
princessQ teringat saat pertama kali mahu menDF seorang kohai kampus...
hehe, step first, senyum seindah suria dulu, 
kemudian, minta no.fon...hoho beritahunya konon nanti ada aktiviti malays ke...or jamuan makan2 ke...
lalu, bermulalah episod mencandat sotong (ini bahasa I.G)
step kedua, sila bermain message, ajak jalan, makan? of coz mereka tidak menolak! ewaahh~
perasan macam kakak hot sikit =P
akak, i reject u~  :'(

tapi......dugaan telah datang dalam bentuk yang tidak disangka....
kohai yg diDF seolah-olah meREJECT senpai yg sungguh2 nih...oh! dugaan betul...
jumpa di kampus, dalam jarak yang tidak sampai sekangkang kera, kohai tersebut buat2 tidak nampak...
erks~ sekali je xmengapa..tapi dua kali.... :'(
waaaaa~ nanges keluar liQuid paper pun xguna...
mujur ada akhawat yang sanggup menadah telinga mendengar rintihan hati... uhukSss

hoh! tapi xpe! dogaan tetap dogaan...
i nk kejar kohai nih sampai kohai nih bersuara...

"akak, saya tidak mahu ditarbiah" kikiki...
xpun, 
"akak, sila jangan message sye", or "akak, sye xsuka akak"

erks~ boleh ke? xpe, yang penting, mesti kuat semangat...harus tahu yg jalan ini bukan untuk anak manja,
bukan untuk makhluk2 manja, yg suka kesenangan dan kemudahan..
yeahh..jalan ini penuh dengan duri, air mata dan luka..
lalu, siapa yg mahukan jalan ini?
 cepat angkat tangan dan kenyit mata okke? =D

sila menyerah! hehe =P

 Hai orang-orang yang beriman, jadilah kamu penolong-penolong Allah; sebagaimana Isa putera Maryam telah berkata kepada pengikut-pengikutnya yang setia: "Siapakah yang akan menjadi penolong-penolong ku kepada Allah?" Pengikut-pengikut yang setia itu berkata: "Kami lah penolong-penolong Allah"... 
 (As-Sof 61:14)

Bisiskan nurani,
princessQ dengan sukacita mahu memaklumkan bahawa...jasad saya ada di rumah sekarang! waaahh!!! sempat untuk membebel pada dak masyam yg akan exam lusa, sempat juga berexercise di malam hari, jalan2 dengan mak, pergi ke lumut mencuci mata, oh!!! ketemu sama dak debab di jeti,  banyak sungguh saat indah di rumah! alhamdulillah!

Hoh! isnin ini ada spelling test! jom stadi kameha meha! tahun ini, princessQ mahu mencabar diri untuk pandai bahasa mandarin! i.A! wahaha! sila stadi kuat2 dan jadi macam ninja wokeyh? hemoh hemoh~
ERKS, TAPI...harus stadi yg lain juga....huwaaaa~
HATI SYG! sila jgn malas okies?

notes~
IG=inche gabbana
i.A=insyaAllah

salam alaik! =D



No comments: