BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, September 6, 2011

reflection sepanjang summer break

Alhamdulillah...
cuti untuk summer break sudah hampir selesai...
hampir 4 bulan cuti di rumah, memang sangat best sebenarnya..
ada macam2 benda boleh buat...
tambah pula, tiap kali cuti summer, mesti menikmati ramadhan di rumah...
erks~ ada kenikmatan di situ...
berpuasa di rumah dengan berpuasa di nottingham tidak sama!!! Oh! Tidak!
princessQ tidak mau lagi beramadhan di nottingham..uHukK
hoho, tapi pasti ada pro dan kontra...
kalau duduk kat rumah, memang akan jadi makhluk malas sedikit...
berbeza kalau di nottingham yang mungkin akan jadi makhluk separa rajin...
kenapa? entah~ mungkin perlu tanya hati nih...adoYhh~ 
menci la cmnih...kih88 :P

selama hampir sebulan lebih menjaga anak2 kecil di taska,
ada banyak ibrah yang boleh dipelajari...
point utama mestilah kesabaran...
hadoih...anak2 kechil memang nakal...nak marah xleh marah plak...
rasa nk gelak sebab shomel sgt...ish! geram btol
lagipun, kanak2 nih x takut pun dengan cikgu dia nih...hadoihh...ponin pale je mikio deme nih...
haha, tapi, bahaya deh...kadang2 teringat keletah mereka, lalu senyum sorang2...
macam mana nih?! OH TIDAK!

dak shomel~ waaahhh!! rasa nak culik je mereka nih :P


"anak ottajah ke? " ish2 dak2 nih..sesuke ati je =="

 hero2 malaya yang nakkal jiddan! aigoO~


konvensyen mahasiswa ikram perak di ipoh


 jumaat bersamaan 2 september 2011,
tarikh yg pasti akan diingati oleh mak, sebab arwah opah meninggal disisinya...
princessQ dan adik beradik yang lain tidak berpeluang untuk berada di sisinya ketika opah menghembuskan nafas terakhir...
mak je yang ada di sisinya, tapi alhamdulillah....
syukur juga kerana sempat beraya bersama, walaupun opah ketika itu sudah tiada daya untuk beraya,
tapi alhamdulillah, sempat juga menjaga dia,
sempat juga melayan kerenahnya...

ye, mati itu pasti bukan?
tapi, kita ini manusia biasa...perginya manusia yang melahirkan kita,
pasti membuahkan kepiluan,
masih segar lagi memory ttg arwah, masih terngiang lagi kata2nya pada mak tika princessQ yg sgt nakal semasa kecil2...
mak akn marah, lalu mahu rotan anaknya yang nakal ini, lalu opah la yang akan membela...

"xpe, dah besar nanti baiklah dia tu" :'(

ya Allah! sedih sungguh la...tika seluruh umat islam masih panas menyambut aidilfitri,
dia dipanggil Illahi...

benarlah.....

cintakan bunga, bunga kan layu,
cintakan manusia, manusia kan pergi...


sayang opah....moga rohmu dicucuri rahmat....

Bisikan nurani:

lagi beberapa minggu akan menyambung semula pengajian "ilmu sihir" (erks~ ilmu sihir nih, sama seperti ilmu dunia, mcm dalam hadith ghulam..)
berharap untuk lebih seweyes dan bersemangat! hoyeahH!
serta, menjadi lebih baik, erkss~ dan lebih pandai masak...muahaha

daks masyam nih~ kakak dia beria senyum~ aisHh ==''

sebelum mengakhiri bicara kali ini, penulis dengan rasa rendah hati ingin memohon keampunan seluruh pembaca blog, jika ada sesutu yang mengguris hati, terluka, terasa mahupun sakit hati, penulis dengan rasa malu memohon maaf sekali lagi....
jika ada hutang2 yang belum berbayar, tolong beritahu ya?
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN...
TAQABBAL ALLAHUMINNA MINKUM...


wallahua'lam