BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, April 3, 2011

Kita adalah musafir yang mencari cinta dia dan cintaNya...

Assalamualaikum!!

apa khabar iman??
ahakZss~ terasa sangat lama tidak menaip di ruang sempit nih~
busy la katakan~ hehehe atau penulis adalah.....PEmalaSs?? ok fine...penulis memang malas! patut pun berhabuk blog nih...
aisHh...

ACtually, hari ini ingin berkongsi satu perasaan...
perasaan sayang...hihi

Disebabkan penulis baru pulang dari rumah...maaf ya, rumah penulis ada banyak...
pertama di peghok, kedua di semenyeh, ketiga di soeul korea...
kali ni penulis pulang ke korea  manjung, peghok...muahhaha

sgt2 rindu pada keluarga, rindu pada mak dan ayah dan adik2!!!
terasa xmo xmo xmo balik semenyeh tuh...uhuKk...
so,,,walaupun kerja x siap hari khamis yang lalu, dengan semangat yang berasap-asap, penulis dengan jayanya dapat 'fly' dari 'asrama' di semenyeh!!! yeaYy! 
tapi~ dengan terhegeh-hegeh terpaksa siapkan kerja di rumah...aisHh...segan pulak
kat dak masyam n debab kt rumah tuh...hehe...
sebab jadik kakak yg malasS...elok sgt la tuh~

ok fine, lari tajuk nih...
actually nak cerita sesuatu yang terasa sangat2 sejuk hati, sangat2 best dengan kepulangan kali ni...
sebab dapat menghabiskan banyak masa dengan mak dan adik-adik, 
rasa sangat bertuah pulak sebab kali ini, dak masyam balik jugak!!!

YaAllah!! dak masaym nih, malasnya dia...xtau nak kata pa dah...
itupun mujur dia nak buat kerja sekolah...kalau tidak..entahlah~
dan dapat sembang banyak benda dengan insan yang melahirkan penulis!!!
rasa xmo xmo xmo balik!!!
Sebenarnya, perkara yang paling membuatkan penulis tersentuh adalah daripada kata2

" jika kita berbuat baik pada ibu bapa kita, anak2 kita kelak akan buat baik pada kita"

kata2 ini terdengar ketika menyapu sampah sambil mendengar televisyen~
(women are multitasked)-by syeikh riyadh..hiihi
asif jiddan sebab x dapat nak cari sumber...tapi nak share juga~ hihi

so, kata2 inilah yang membuatkan penulis tersenyum sendiri, teringat bahawa inilah peluang untuk penulis berbuat baik, bermanja dalam masa yang sama dengan mak dan ayah!! yeaYy!!!
mak pula x habis2 menceritakan perihal penulis dan adik2 ketika kecil...
hehe..maklumlah, masa tu x pakai kamera digital ~ pakai kamera biasa je...so, x adalah rakaman2 comel kami...
muahahhaa ^^,
yang penting, dalam apa jua yang kita lakukan, jom perbaharui niat!
bimbang juga balik kali ini hanyalah sekadar melepaskan ridu pada keluarga...
dan mungkin berniat hanya untuk sakat dak masyam tuh...
anyway, tahniah buat dak debab, dan gud luk 4 dak masyam...
tinggal dak masyam je nak ngabehkan waktu sekolah dia...
mudah2an dipermudahkan untukmu masyam syg!



Bisikan nurani:
"Cinta yang tulus dan murni adalah kurniaan Allah, Ia tidak datang menyembah dengan percuma..
Allah menganugerahkan cinta dan kasih pada mereka yang berusaha mencarinya."
Lets fall in love together with the halal....lets build our happiness, together we find His blessing...

2 comments:

afifah said...

btol3... kalo kita buat baik kat ibu bapa.. nanti anak2 pun buat baik kat kita! ;)

Qurratua'yun said...

yeaYyy!!! InsyaAllah ;)) hehe