BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 5, 2010

Allah tolong kita...

Sbnrnye pnat sgt2 harini...
tapi aku gagahkan jugak tgn nih utk menaip....
exam memg dah nk dkat sgt2,,,
n preparation pown rase macam x ckup jewk...
dan yg plg pnting,
mlm nih(tadi),,aku baru jewk habis usrah...
best sgt10x....usrah memg sesuatu yg sangat best dan aku memg
x tenang kalau tinggalkan usrah nih,,,,
bkn x penah g usrah tp usrah kali nih memg sgt mengasyikkan...
macam name aku gak....hahahhaa
ok2..smbung cter,,,
sebenarnye  ape yg sgt2 best pasal usrah...ialah...
jeng3x....ngee~~~
sbb usrah nih ade bnyk benda2 yg aku x tahu,,,
tapi akak2 nih tahu,,,n share ngan kitorang yang jahil nih...
rase sangat2 kerdil bila difikirkan blik....
Hmm,,,sbnarnye, ble renungkan semula...
aku mesti rase x nak pegi usrah dah,,,
lbeyh2 lagi wk2 kritikal cmnih,,,nk exam bsar,,,,tp...
Allah Maha Besar....Dia tunjukkan gak kat aku...jalan yang benar...
Alhamdulillah....aku sangat2 terharu ble fikirkan kekuasaan dan kasih sayang Allah...
Sebenarnya ape yang saye nak nasihatkan pd kwn2 kat sana....
ingatlah ayat Allah..."Wahai org2 yang beriman! Jika kamu menolong agama Allah, nescaya
Allah akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (47:7)
Ermm..faham x ayat nih??
Mksudnye sme ngan saye n kwn2...
wlaupun dh nk exam. tp mknan rohani 2 ttp x boleh diabaikan....
usrah sbnrnye salah satu mknan rohani.....stuju x??
knape??sbb....manusia nih diciptakan terdiri drpd 2 bnda...
JASAD  n ROH....JASAD dtg dari mane??
dari tanah kan??(nabi Adam).....
ROH plak??dari Allah bkan??...
sbb itu,,mkanan jasad,,,(apa yg kita makan)...semuanya dari tanah...
tp kite x sedar yg kite dah berlaku kejam pada pihak lagi satu...
iaitu..ROH...adakah mknn ROH seimbang sperti yg kte beri pada JASAD??
renung2kanlah....same2lah kte muhasabah diri....
hehhehehe.....da ngantooOk ...da~

Assalamua'laikum..^_^

No comments: